Resurser
- Hem
- Forum
- Sök i forum
- Ordlista
- Finn hantverkare
- Nyheter
- Om hustips
- Om cookies

Läsvärt
- Guider
- Sök i guider
- Webfrågan
- Länkar

Annonser
- Fyndmarknad
- Bilmarknad

Medlemmar
- Registrera dig
- Logga in

 


Om Hustips

Om Hustips

När mina vänner började prata om att köpa hus kändes det för mig som overkligt att jag själv någon gång skulle komma i ett läge att bli husägare.
Efter hand som åren gick hade allt fler bekanta köpt hus. Själv bodde vi i lägenhet och trivdes ganska bra med det. Jag är uppväxt i lägenhet och för mig har det varit det naturliga sättet att bo.
Man betalar till hyresvärden den månadshyra man avtalat och om något i lägenheten går sönder så ringer man vicevärden som, förhoppningsvis, kommer och lagar det.

Så gissa om det kändes onaturligt och framförallt skrämmande när jag insåg att det ögonblick då vi faktiskt skulle investera i ett hus närmade sig.
I början tog jag inte så allvarligt på att min sambo varje söndag läste husannonserna i tidningen och att hon bevakade bostadsannonser på internet.
Men efter ett tag insåg jag att det var på riktigt och efter flera månaders funderande så växte det sakta fram en förståelse och sedermera en längtan hos mig att faktiskt flytta till hus.
Men inte utan att man har många frågetecken.
Tidigare har man bara hört husägare som sväng sig med begrepp som dränering, mäklare, rörliga lån, topplån, belåningar, tomträtter etc.
Nu kände man plötsligt en stor saknad av kunskap inom just sådana begrepp.

Jag började söka information och efterhand så har jag sammanställt den på denna hemsida.
Jag hoppas att denna hemsida ska kunna fungera som en hjälp för andra som kommer i samma situation. Och även för de som bara vill veta lite mer om denna nischade men nog så stora värld.


Hustips.se kan ej hållas ansvarig, på något sätt, för fel eller förlust som uppstår i samband med www.Hustips.se.nu, varken direkt eller indirekt.
Hustips.se ansvarar ej och kan inte hållas ansvarig för felaktigheter i text, för vilseledande information, felaktig information och eller fel i databaser.
Hustips.se ansvarar ej och kan inte hållas ansvarig för felaktig användande eller missbruk av funktioner och tjänster på Hustips.se, varken från besökare eller medlemmar, oavsett händelsens form eller typ av missbruk. 

Logga in på Hustips
Användarnamn
Lösenord
Glömt ditt lösenord?
Inte medlem => Bli medlem

Sök i guiderna


Webfråga
När målade du om huset senast?

>10 år sedan
5-10 år sedan
2-5 år sedan
<2 år sedan
Vet ej© Hustips 2007