Resurser
- Hem
- Forum
- Sök i forum
- Ordlista
- Finn hantverkare
- Nyheter
- Om hustips
- Om cookies

Läsvärt
- Guider
- Sök i guider
- Webfrågan
- Länkar

Annonser
- Fyndmarknad
- Bilmarknad

Medlemmar
- Registrera dig
- Logga in

 


Television

Television

I februari 2008 kommer Sverige att helt ha gått över till digitala tv-sändningar. Det innebär att många kommer att behöva köpa en digitalbox för att kunna se på tv. Boxen omvandlar de digitala signalerna till analog teknik, som tv-apparaten fungerar med.


Vem behöver skaffa digitalbox?

Satellit: För att kunna ta emot satellitsändingar behövs en antenn (parabol) och en digitalbox. Du som får dina tv-kanaler via satellit har redan en digitalbox. Om du inte har en egen i ditt hushåll, finns boxen förmodligen i husets tv-central.

Kabel-tv: Hushåll som har kabel-tv behöver inte heller skaffa digitalbox, åtminstone inte förrän om några år. Kabeloperatörerna UPC, Com hem och Canal Digital kabel-tv har sagt att deras kunder inte ska tvingas skaffa box. Däremot erbjuder bolagen olika abonnemangspaket för de kunder som vill gå över till digital-tv.

Antenn-tv: Resten av hushållen i Sverige, som varken har kabel-tv eller parabol, utan får sina tv-signaler via en vanlig antenn på taket, måste förr eller senare skaffa en digitalbox för att kunna se på tv.

Bredbands-tv - IPTV: Internet Protocol TV kallas också för "tv via Bredband" eller "bredbands-tv". Det är tv som sänds via bredbandsnäten i stället för det vanliga kabel-tv-nätet. IPTV bygger på samma digitala teknik som används i kabel- och satellitsänd tv. Den digitala tv-signalen packas i IP-paket och sänds ut med multicastteknik - en teknik som används för att inte nätverken ska bli överbelastade. För att kunna ta emot bredbands-tv behöver du en digital-tv-mottagare.



Resurser Digital TV

Information från Digital-tv-kommissionen om digital-tv-övergången
http://www.digitaltvovergangen.se/

Konsumentverket har information om vad som gäller för digital TV
http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCategoryId=1690


Nedan har jag samlat lite länkar till olika företag som erbjuder olika typer av lösningar för TV.
Viasat erbjuder lösningar som levereras via satelit och då använder man parabolantenn för att ta emot tv kanalerna.

Lovefilm är en tjänst där man till fast kostnad hyr film - direkt hem i brevlådan. Behåll filmerna så länge du vill. När du returnerar dem, så får du nästa filmer på din önskelista. lovefilm.se

Hustips.se kan ej hållas ansvarig, på något sätt, för fel eller förlust som uppstår i samband med www.Hustips.se.nu, varken direkt eller indirekt.
Hustips.se ansvarar ej och kan inte hållas ansvarig för felaktigheter i text, för vilseledande information, felaktig information och eller fel i databaser.
Hustips.se ansvarar ej och kan inte hållas ansvarig för felaktig användande eller missbruk av funktioner och tjänster på Hustips.se, varken från besökare eller medlemmar, oavsett händelsens form eller typ av missbruk.







 

Logga in på Hustips
Användarnamn
Lösenord
Glömt ditt lösenord?
Inte medlem => Bli medlem

Sök i guiderna





Bopunkten.se
Webfråga
När målade du om huset senast?

>10 år sedan
5-10 år sedan
2-5 år sedan
<2 år sedan
Vet ej



© Hustips 2007